keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vapaudenpatsaan varjossa

Meidän perhe on saapunut Suomeen (jo ennnen joulun pyhiä), ja hiljalleen tottumassa tähän kylmempään ilmastoon. Esittelen nyt sitten varmaan ainoan joululahjan, josta jäi kuvamateriaalia itsellekkin.


Mitä: NYC- lapaset (Ohje)
Mistä: Cascade Heritage
Kenelle: Siskolle

Sisko on käynyt kerran New Yorkissa, ja rakastunut kaupunkiin. Törmäsin tähän ohjeeseen Ravelryssä joskus syksyllä, ja päätin jo silloin, että näistä tulee joululahja pikkusiskolle. Tykkäsin kyllä neuloa näitä, osittain kai syynä olivat kivat puiset puikot ja lanka, joka on hyvin pehmeää merinoa nylon vahvikkeella. Ohjekin oli ihan mukava seurattava, vaikka toki kirjoneuleena ei ollut ihan sellainen TV-katsottava. Lentokoneessa tuli tikuteltua aika paljon, aikaa kun oli,



Toisaalta nämä lapaset tulivat myös hyvään saumaan; sisko oli hukannut kahdesta lapasparista toiset puolikkaat ja kulki eriparilapaset mukanaan. Tämä on ihan normaalia, lapaset kun hukkuvat hänellä aika usein. Toivon kyllä että tämä pari säilyisi edes sen kuukauden. 


Tarkoituksenani oli ottaa New Yorkin reissulla kivat kuvat, joissa taustalla olisi näkynyt lapasten innoittaja, mutta siinä vaiheessa kun pääsimme siihen pisteeseen, että olisimme voineet hypätä lauttaan kohti tuota patsasta, väsymys voitti matkailijat. Muutenkaan meille New York ei ollut sellainen euforia-kokemus, ennemminkin sai vain ikävöimään Texasis auringon alle ja ystävällisten ihmisten keskelle. Onneksi siis suurin osa ajastamme Amerikassa kului Houstonissa eikä vaikka New Yorkissa.

perjantai 5. joulukuuta 2014

Missä minä neuloin






Tämä aika täällä USAn kamaralla alkaa olla hiljalleen taputeltu, Houstonissa vietän enää muutaman yön ja matkustelu vie puolisentoista viikkoa. Sitten onkin piiitkän lentomatkan aika koto-Suomeen.

Olin maanantaina viimeistä kertaa paikallisen Knitting in the Loopin Sit and Knit -illassa. Vihdoin ja viimein muistin kaivaa kännykän esille kuvia varten. Tällainen on siis Houstonin paras lankakauppa muutamilla kuvilla:

 

 
Taustalla näkyvät vauvat ovat pipolahjoituksen saaneita vastasyntyneitä.
 
KitL myy myös parin paikallisen värjääjän lankoja, joita löytyy esimerkiksi tästä hyllystä.
En ole Suomessa varmaan ikinä käynyt missään lankakaupan neuletapaamisessa, katsellut vain ilmoituksia ja todennut etten jaksa/ehdi. Täällä kuitenkin tuosta maanantai-illan porukasta tuli lähes ainut paikallinen kontaktiryhmä (ultimate oli sitten on/off-meiningillä toinen) ja ryhmä ihmisiä, joihin oikeasti tutustuin. Tämän takia olen päättänyt, että Suomessa uskaltaudun vielä (joskus) johonkin neuletapaamiseen!